[Linux-HA] ha_clustermsg not working all the time.

Ken P Maier kpm at pt.com
Mon Jul 20 09:39:37 MDT 2009


Hi,

Can anyone help?  I have to previous posts for this problem, see below. 

 At startup I see mach_down() call ha_clustermsg() but heartbeat only 
see’s part of the message.  This is on a custom distribution.  See comment 
in source?

Heartbeat Src (shellfuncs):
# copy stdin (text) to FIFO, with surrounding ">>>" and "<<<" marker 
lines.
# no args.; no result
# Notes:
#   o Using "cat -" rather than "cat" simply for clarity.
#   o The trailing "| cat -" tries to hold things together as a single
#     write (which is probably preferable behaviour in this context).
ha_clustermsg() {
    (echo ">>>"; cat -; echo "<<<") | cat - >> $HA_FIFO
}

Log output:
Jul 16 16:27:36 (none) ipfail: [761]: debug: auto_failback -> 0 (off)
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [750]: debug: }/*ProcessAnAPIRequest*/;
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [750]: debug: return 1;
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [750]: debug: 
}/*APIclients_input_dispatch*/;
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [750]: debug: 
APIclients_input_dispatch() {
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [750]: debug: ProcessAnAPIRequest() {
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [750]: debug:         return TRUE;
Jul 16 16:27:36 (none) ipfail: [761]: debug: Setting message filter mode
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [750]: debug: }/*ProcessAnAPIRequest*/;
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [750]: debug: return 1;
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [750]: debug: 
}/*APIclients_input_dispatch*/;
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [753]: WARN: ha_msg_add_nv_depth: line 
doesn't contain '='
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [763]: debug: req_our_resources() before 
fgets()
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [750]: debug: 
APIclients_input_dispatch() {
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [753]: info: >>>
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [763]: debug: req_our_resources() fgets 
=> NULL
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [750]: debug: ProcessAnAPIRequest() {
Jul 16 16:27:36 (none) heartbeat: [753]: ERROR: NV failure (msgfromsteam): 
[>>> ]


Previous posts, sorry I do not know how to continue a thread…

[Linux-HA] Has anyone seen this : WARN: ha_msg_add_nv_depth: line doesn't 
contain '=' 

[Linux-HA] ERROR: NV failure (msgfromsteam) 

Thanks,
Ken



More information about the Linux-HA mailing list