[Linux-HA] my installation of ClusterIP

Michael Schwartzkopff misch at multinet.de
Thu Oct 11 13:15:36 MDT 2007


Am Donnerstag, 11. Oktober 2007 15:54 schrieb Ilo Lorusso:
> okay u said I do not need to add this, :
>
>   iptables -I INPUT -d 172.20.128.112  -i eth0 -p icmp -j CLUSTERIP \
>     --new --clustermac 01:02:03:04:05:06 --total-nodes 2 \
>     --local-node 1 --hashmode sourceip
>
> heartbeat will take care of it when it starts up, I dont see it in my
> iptables when heartbeats starts...
> therefore my clusters is not working properly..
>
>
> Must I initiate the ip aliasing? (ifconfig eth0:0 172.20.128.112) or will
> heartbeat do that aswell when it starts? because that is also not happening
> and therefore cluster not working..

Did the IPaddr2 resource start? What do your logfiles say? Can you post the 
RELEVANT part of your CIB? Any signs of an error in the logfiles?
For the second time: NOTHING additional to a correct configured resource is 
nescessary.

-- 
Dr. Michael Schwartzkopff
MultiNET Services GmbH
Addresse: Bretonischer Ring 7; 85630 Grasbrunn; Germany
Tel: +49 - 89 - 45 69 11 0
Fax: +49 - 89 - 45 69 11 21
mob: +49 - 174 - 343 28 75

mail: misch at multinet.de
web: www.multinet.de

Sitz der Gesellschaft: 85630 Grasbrunn
Registergericht: Amtsgericht München HRB 114375
Geschäftsführer: Günter Jurgeneit, Hubert Martens

---

PGP Fingerprint: F919 3919 FF12 ED5A 2801 DEA6 AA77 57A4 EDD8 979B
Skype: misch42



More information about the Linux-HA mailing list